Nieuws

Aldi lanceert gratis bezorgdienst

Aldi-producten worden in Duitsland voortaan ook aan de deur geleverd. Klanten moeten nog wel naar de winkel, wat de oplossing nogal omslachtig maakt.

Terwijl Aldi Süd in het Verenigd Koninkrijk en China zijn eerste stappen op e-commerce gebied zet, biedt de discounter in Duitsland een gratis bezorgdienst aan. Klanten kunnen in de winkel voor speciale actie-items betalen, waarna de artikelen bij hen thuis worden geleverd.

Betalen aan de kassa

Online kopen komt er dus niet aan te pas: de actie-items worden in de reclamefolder of op de website getoond met het ‘Aldi liefert’-logo. Klanten die interesse hebben in het product, kunnen naar de supermarkt stappen om daar aan de kassa te betalen. Met een 16-cijferige pincode moet de klant vervolgens online zijn contact- en adresgegevens opgeven en de bestelling bevestigen. Tot slot wordt hij binnen drie dagen gebeld om een bezorgafspraak te maken, en wordt het artikel gratis geleverd op de afgesproken datum.

Het eerste product dat verkrijgbaar is in het ‘Aldi liefert’-model is een 65 inch UHD smarttelevisie van Medion, meldt de keten.

Omslachtig

De bezorgdienst kadert binnen Aldi’s pogingen om buiten het conventionele supermarktmodel te treden, waarbij het onder andere ook online verkoopt in het VK en China.

Met Aldi Liefert is het echter moeilijk te zien wat Aldi precies wil bereiken. Alle voordelen van een online bestelling – vanuit je eigen huis, niet aanschuiven aan de kassa, niet bellen, op je eigen tempo – worden hier overboord gegooid. Aldi zelf laat echter weten dat de dienst er in de eerste plaats is om grote en zware goederen te vervoeren. Of dat voordeel opweegt tegen de nadelen, is af te wachten.

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business