Nieuws

Opera reset wachtwoorden van gebruikers na hack

Een hacker is erin geslaagd om in te breken op de server die wachtwoorden synchroniseert tussen toestellen. Als voorzorgsmaatregel zijn alle wachtwoorden gereset.

De populaire webbrowser Opera is gehackt. Een hacker is erin geslaagd om in te breken op de Opera Sync-server die wachtwoorden van gebruikers synchroniseert tussen verschillende toestellen. In een blogpost zegt het Noorse bedrijf achter de browser dat het nog niet goed weet hoe ver de hack reikt of wat er allemaal juist gestolen is. Als voorzorgsmaatregel zijn daarom alle wachtwoorden op die server gereset.

[related_article id=”182792″]Het bedrijf stelt dat het mogelijk is dat de hacker toegang had tot wachtwoorden en bepaalde gebruikersinformatie, waaronder mogelijk inlognamen. Een woordvoerder van het bedrijf stelt dat ze de aanval snel wisten op te sporen en konden blokkeren. Momenteel gebruiken 1,7 miljoen mensen de Sync-functie, wat betekent dat mogelijk evenveel gebruikers getroffen zijn.

Opera weigert voorlopig meer te vertellen over de voorzorgen die het bedrijf neemt en wat ze doen om de wachtwoorden te resetten. “Om hackers geen extra uitleg te verschaffen waardoor ze nog makkelijker zouden binnengeraken,” klinkt het in de blogpost. Het is alleszins een zware dobber voor de browser die de concurrentie moet aangaan met populaire alternatieven als Chrome en Edge.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business