Tussen eind dit jaar en 2018 stopt Google gefaseerd met de ondersteuning voor Chrome-apps. Enkel op Chrome OS zullen apps voorlopig blijven bestaan.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Tegen 2018 stopt Google met het ondersteunen van Chrome-apps op Windows, Mac en Linux. Enkel op Chrome OS zullen de apps voorlopig blijven bestaan. Google zegt dat de ondersteuning vrijwel zinloos is, aangezien slechts één procent van alle gebruikers de apps actief aanwendt. Eind dit jaar begint de eerste fase waarin geen nieuwe apps meer worden vrijgegeven voor deze besturingssystemen, behalve Chrome OS.
[related_article id=”167738″]
In 2017 treedt een tweede fase in werking, waarbij de bestaande apps niet meer geïnstalleerd kunnen worden op Windows, Mac en Linux. In 2018 zullen alle apps ten slotte niet meer geopend kunnen worden. Extensies en thema’s vallen niet onder het plan, zij zullen integendeel net een grotere rol gaan spelen in de internetbeleving van Chrome-gebruikers.
 
Google is ervan overtuigd dat de huidige gebruikers van apps eigenlijk geen reden meer hebben om niet in de browser te werken. Ze stellen dat apps vroeger noodzakelijk waren om offline te kunnen werken, maar dat de problemen van de browser dusdanig zijn aangepakt dat die de taak moeiteloos kan overnemen. Op het eigen Chrome OS zullen de apps wel blijven werken, omdat ze daar “een cruciale rol vervullen”.