Nieuws

AWS biedt nu ook virtuele desktops per uur aan

Amazon introduceert een nieuwe formule om Amazon WorkSpaces te gebruiken. In plaats van een maandelijks abonnement, kunnen gebruikers nu ook kiezen om te betalen per uur.

 
Amazon WorkSpaces zijn gevirtualiseerde desktops op basis van de AWS-cloud. Ze bieden extra opslagruimte, rekenkracht en basissoftware zoals Microsoft Office, en zijn bereikbaar via pc of tablet. Met een formule waarbij je per uur kan betalen, mikt Amazon op gebruikers die de dienst niet voortdurend nodig hebben.
[related_article id=”167458″] “Betalen per uur werkt het best wanneer Amazon WorkSpaces gemiddeld voor minder dan een volle werkdag gebruikt worden of voor maar een paar dagen per maand,” staat in Amazons aankondiging te lezen. Daarmee kan de formule bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn voor bedrijven met korte projecten en parttime werknemers.
 
Om een abonnement per uur mogelijk te maken, introduceert Amazon twee gebruiksmodi: AutoStop en AlwaysOn. Bij AutoStop stopt de WorkSpace wanneer de gebruiker een bepaalde periode inactief is, en betaal je per uur. De AlwaysOn-modus blijft draaien, en wordt per maand betaald. Klanten kunnen op elk moment tussen de twee wisselen.
 
De verandering betekent overigens niet dat je geen maandelijkse kosten meer moet betalen. In de AutoStop-modus wordt een tarief per uur aangerekend, maar daar bovenop betaal je maandelijks nog een vaste som aan “infrastructuurkosten”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business