Nieuws

Samsung overheerst smartphone-markt; Apple verliest terrein

Android en Samsung komen nogmaals als overwinnaars uit de bus, volgens de laatste cijfers van Gartner. Apple moet volgen, en Microsoft zakt verder weg.

 
De wereldwijde verkoop van smartphones doet het niet slecht. In het tweede kwartaal van 2016 steeg de globale verkoop met 4,3 procent op jaarbasis. Die groei werd vooral geruggensteund door de vijf grootste merken, merkt Gartner op.

Apple daalt

Samsung leidt met 22 procent marktaandeel; een lichte stijging op jaarbasis. Opvolger Apple kreeg op zijn beurt rake klappen. De verkoop in Noord-Amerika, West-Europa, en Azië ging bergafwaarts, waardoor het Amerikaanse merk 7 procent zakte en eindigde op 12,9 procent. Het Chinese Oppo – nummer vier in de ranglijst – is dit kwartaal overigens de snelste klimmer, met maar liefst 129 procent meer marktaandeel.

Bron: Gartner

Windows-wie?

Omtrent het mobiele OS-systeem zijn er weinig verrassingen: Android blijft veruit de grootste speler. Met een stijging van 4 procent tegenover vorig jaar, komt het besturingssysteem uit op een denderende 86 procent marktaandeel. iOS blijft steken op een tweede plaats en tekende een daling van 1,7 procent op.
Windows is de echte verliezer: het besturingssysteem daalde van 2,5 procent marktaandeel naar een miezerige 0,6 procent.
 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business