Nieuws

Werknemer Sage lekt gegevens van honderden Britse bedrijven

Verdeler van boekhoudsoftware, Sage wordt geteisterd door een datalek waarbij de gegevens van driehonderd klanten mogelijk op straat werden gegooid.

 
De gegevens van honderden Britse bedrijven lopen mogelijk gevaar. Vorige week waarschuwde SaaS-vendor Sage zo’n driehonderd klanten in het Verenigd Koninkrijk voor een datalek dat die week had plaatsgevonden. In het statement dat volgde, legt Sage uit dat iemand zonder toestemming toegang had gekregen tot klantengegevens:
 
“We geloven dat iemand met een interne login, ongeautoriseerd toegang had tot de gegevens van een klein aantal van onze Britse klanten, dus we werken nauw samen met de autoriteiten om de situatie te onderzoeken”
[related_article id=”167975″] De inbreuk werd dus veroorzaakt door een ‘insider’, hoogstwaarschijnlijk een werknemer van Sage, in plaats van een externe partij. De inbreker had vermoedelijk toegang tot 200 tot 300 accounts met informatie zoals namen, adressen, geboortedata en bankgegevens. Of de gegevens daadwerkelijk gestolen en eventueel verkocht zijn, blijft onzeker. De informatie is voorlopig nog niet opgedoken op de zwarte markt, maar het zou niet de eerste keer zijn dat de data pas jaren later te koop wordt aangeboden.
 
Bedrijven in België of Luxemburg hebben niets te vrezen, volgens woordvoerder Vincent Morrens: “Het gaat om klanten van een Sage-oplossing die hier niet beschikbaar is. Er is dus geen kans dat Belgische of Luxemburgse bedrijven gevaar lopen.”
 
//www.smartbiz.be/nieuws/168058/medewerker-sage-opgepakt-na-recent-datalek/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business