Een nieuwe tool geeft data scientist een makkelijke en snelle manier om de analytische kracht van IBM Watson te gebruiken.

Advertentie

 
Onderzoeksorganisatie Columbus Collaboratory geeft data scientists een tool om IBM’s Watson te gebruiken op een eenvoudigere en snellere manier. Ze ontwikkelden daarvoor een extensie in R.
 
R is de populairste opensource programmeertaal en -platform voor analytische toepassingen. In R konden data scientists voorheen de capaciteiten van Watson integreren, maar enkel als de ze de omgeving verlieten en overschakelden naar een andere taal, zoals Jave of Python, om de opdracht naar de API te programmeren. Dat legt vicepresident en CTO bij IBM, Rob High in een blogpost uit. Met de extensie, CognizeR, kan dat nu ook rechtstreeks in de R-omgeving.
 
“Dit is een spannende stap vooruit voor ons, omdat we altijd zoeken naar manieren om het voor iedereen makkelijk te maken om Watson te gebruiken,” voegt High toe. “Data scientists hebben nu vlot toegang tot onze cognitieve diensten, waarmee data in ongestructureerde vormen, zoals chats, e-mails, sociale media, afbeeldingen en documenten, blootgelegd kan worden.”
 
Watson kan onder andere gebruikt worden om data te halen uit “ongeraffineerde” bronnen door patroonherkenning. Het systeem kan een enorme hoeveelheid ongeordende gegevens verwerken en omzetten naar gestructureerde data, dat daarna gebruikt kan worden in analyses.