Nieuws

Microsoft reageert op kritiek na beperking compatibiliteit Azure Stack

Microsoft legt uit waarom Azure Stack niet op elk soort hardware zal draaien, nadat gebruikers hun ontevredenheid lieten merken.

 
Vorige maand kon Microsoft op niet veel steun rekenen bij enkele aankondigingen over Azure Stack. Met Azure Stack kunnen bedrijven Azure op kleine schaal in het eigen datacenter laten draaien. Zo kunnen as-a-service-diensten vanuit het eigen datacenter worden ondersteund, in plaats van de publieke cloud.

Teleurstelling

De techgigant maakte in juli bekend dat Azure Stack enkel op specifieke hardware zou draaien. De beschikbare preview is wel compatibel met meeste systemen, maar voor een volledige uitrol moeten klanten beroep doen op een kant-en-klaar-pakket van software en hardware. Microsoft werkt daarvoor samen met Dell, HPE en Lenovo. Niet verwonderlijk kon het bericht rekenen op heel wat kritiek.
 
“Dit is heel teleurstellend om te horen,” klinkt het in de comments. “Er werd niet gezegd […] dat de initiële algemene beschikbaarheid ons zou dwingen om in essentie een privécloud in een doosje te kopen bij een vendor waar we al dan niet een bestaande relatie mee hebben.” Een andere gebruiker laat weten dat ze veel tijd staken in het zoeken naar “heel specifieke hardware” om kosten in hun datacenter te drukken en efficiëntie te verhogen: “Om al dat onderzoek en al die ervaring nu achter te laten om vendors te gebruiken waar we geen relatie mee hebben, […] is iets dat ons andere opties doet overwegen.”

Langere levenscyclus

Microsoft reageerde vandaag op het protest in een video met Vijay Tewari, Principal Group Program Manager. Onder andere legt Tewari uit waarom Azure Stack niet op eender welke hardware kan draaien: met een beperkt gamma aan hardware kan Azure Stack beter functioneren en langer operationeel worden gehouden.
 
“Microsoft heeft een verantwoordelijkheid om de operationele levenscyclus van [Azure Stack] degelijk te houden voor klanten,” zegt Tewari. “Azure veroudert snel, omdat voortdurend nieuwe producten worden gecreëerd, of bestaande worden geüpdatet. We hebben hardware nodig die we goed kennen om het operationeel te houden.” Bovendien kan Azure Stack met de goedgekeurde hardware sneller worden uitgerold, voegt hij toe.
 
In de toekomst is het wel mogelijk dat meer hardware wordt toegevoegd aan het lijstje. “Op termijn, wanneer we meer leren van klanten en meer feedback krijgen, kunnen we de hardware uitbreiden. Voorlopig moeten we starten met systemen die we kennen,” besluit Tewari.
 
Azure Stack zal in het midden van volgend jaar officieel worden gelanceerd. Tot dan is een technische preview beschikbaar.
 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business