Nieuws, slider

Komt Amazons supermarkt zonder kassa’s naar Europa?

Het kan dat we binnenkort ook in Europa van Amazons ‘kassaloze’ supermarkten kunnen proeven.

Dat merkt The Verge op. De Amerikaanse e-tailer diende onlangs enkele aanvragen in bij de intellectuele eigendomsautoriteiten in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Zo wilt het een trademark nemen op vier slogans die van toepassing kunnen zijn op hun ‘kassaloze’ winkelconcept van Amazon Go:

‘No Lines, No Checkout. (No Seriously)’

‘No Queue, No Checkout. (No Seriously)’

‘Every Queue is a Defect’

‘Every Line is a Defect’

De slogans zijn nagenoeg identiek aan degene die warden gebruikt bij de opening van de eerste Amazon Go in Seattle, waardoor The Verge concludeert dat Amazon plannen heeft om met het concept uit te wijken naar Europa.

Amazon Go

Amazon Go werd voorgesteld als de ‘supermarkt van de toekomst’. De winkel doet het zonder kassa’s: in de plaats daarvan lopen klanten vrij binnen en buiten met hun aankopen. Camera’s en sensoren zorgen er echter wel voor dat hun boodschappen worden geregistreerd en het afrekenen gebeurt automatisch via hun mobiele Amazon-account. Zo moeten klanten nooit aanschuiven in de rij voor de kassa.

Of Amazon echter plannen heeft om op korte termijn uit te breiden, lijkt eerder twijfelachtig. Eerder dit jaar werd gemeld dat de eerste Amazon Go-supermarkt ‘technische problemen’ ondervond. Onder andere zouden de camera’s en sensoren het af laten weten wanneer er meer dan twintig klanten tegelijkertijd winkelen.

 

https://www.twinkle.be/nieuws/167991/google-lens-herkent-winkels-aan-hand-foto/

 

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business