Intel tikt het Amerikaanse Nervana Systems op de kop, in een poging om het portfolio met betrekking tot artificiële intelligentie te verbeteren.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Nervana Systems specialiseert zich in deeplearning-oplossingen in de vorm van software en hardware. De start-up kon zich sinds 2014 snel opwerken, waardoor Intel volgens sommigen meer dan 400 miljoen dollar neertelde voor de overname. Diane Bryant, executive vicepresident en algemeen directeur Data Center Group, laat weten dat Intel hoopt met de overname het eigen AI-portfolio te versterken.
 
“We zullen Nervana’s software-expertise toepassen om de Intel Math Kernel Library te optimaliseren en de integratie in industrie-standaardframeworks te verbeteren,” schrijft Bryant. Daarnaast is het doel om “de deep learning-capaciteit en TCO van onze Intel Xeon en Intel Xeon Phi-processors te versterken”.
[related_article id=”166810″]
Volgens analist Paul Teich is de overname een kans voor Intel om bij te benen op het gebied van artificiële intelligentie. Hij vertelt aan CIO.com dat Intel de boot van artificiële intelligentie een paar jaar geleden heeft gemist, en dat het bedrijf die achterstand wil inhalen. “Zonder deze overname zouden ze voor tenminste twee jaar geen product hebben om dat gat in hun portfolio te vullen.”