Nieuws

Gedaan met 404-foutmeldingen in Firefox

Mozilla, de ontwikkelaar van webbrowser Firefox, heeft een oplossing voor de beruchte 404-foutmeldingen.

De 404-foutmelding is al jaren beroemd en berucht. Wie naar een webpagina surft die niet (meer) bestaat, krijgt steevast deze boodschap te zien. Mozilla, de ontwikkelaar van webbrowser Firefox heeft een oplossing bedacht, zodat gebruikers nooit meer op een lege pagina terechtkomen. Internauten krijgen voortaan een archiefpagina te zien.

[related_article id=”184044″]De oplossing, in de vorm van een add-on die gebruikers kunnen installeren voor hun browser, moet Firefox weer wat aantrekkelijker maken. De browser verliest namelijk terrein op populairdere alternatieven als Chrome en Internet Explorer (Edge is voorlopig ook nog geen groot succes).

De pagina’s die gebruikers voortaan te zien krijgen zijn archiefpagina’s uit de rekken van Wayback Machine. Die speciale zoekrobot bewaart miljarden archiefpagina’s, van zowat elke website die ooit op het internet stond en een beetje populair was. (Zo kan je bijvoorbeeld ook zoeken naar de homepage van ZDNet in 2004.) Als de foutmeldingspagina je echter automatisch doorstuurt naar een andere pagina, zal je het moeten doen met wat de website-eigenaar voorziet.

De add-on, ‘No More 404’s’ zal binnenkort beschikbaar zijn. Wie toch niet kan wachten, kan de testversie van Firefox proberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business