Nieuws

Belgische Bart Smit wordt geen Intertoys; webshop komt er wel

Intertoys maakt deze zomer zijn online debuut in België, maar daarbij zal het blijven. De Bart Smit-filialen blijven voorlopig onder eigen naam open.

Te onbekend

Zo’n jaar geleden maakte moederbedrijf Blokker Holding bekend dat het haar speelgoedketens Maxi Toys en Bart Smit onder één merk ging thuisbrengen: Intertoys. Daarbij zouden ook de Belgische Bart Smit-filialen worden omgedoopt, maar nu staat dat plan op losse schroeven. Een woordvoerder bevestigt aan het Financieele Dagblad dat de transformatie van de Belgische filialen voorlopig wordt afgelast. De Nederlandse speelgoedketen zou in ons land te weinig naamsbekendheid genieten om meteen de Bart Smit-vestiging om te bouwen. ‘Er is meer tijd en voorbereiding nodig voor het laden van het in België nog relatief onbekende merk Intertoys’, klinkt het.

Niet alleen in België, maar ook in Nederland verloopt de overgang naar Intertoys stroef. Eerder trokken franchisenemers Intertoys al naar de rechter om te protesteren tegen de ombouw van Bart Smit- en Toys XL-winkels in hun buurt. Zij vrezen te veel concurrentie van identiek dezelfde winkels die in hun regio gelegen zijn.

Belgische webshop

De gelokaliseerde webshop van Intertoys komt er wel, laat de woordvoerder weten. Blokker Holding verkoopt in België op dit moment speelgoed online via Maxi Toys en Bartsmit.com. Die laatste richt op de Nederlandse markt, maar verzendt ook naar klanten in Vlaanderen. Nu beide merken worden opgeslokt door Intertoys, krijgen Belgische klanten ook een eigen webshop op Intertoys.be. De constructie van het online platform wordt gewoon verdergezet.

https://www.twinkle.be/nieuws/167286/blokker-opent-marktplaats-voor-externe-verkopers/


Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business