Nieuws

‘Vertrouwen consument in e-commerce daalt’

Het vertrouwen van consumenten in online winkelen is afgenomen, blijkt uit internationaal onderzoek onder shoppers. Steeds vaker maken consumenten zich zorgen over hun online privacy.

Van de 24.000 consumenten die wereldwijd deelnamen aan het onderzoek, geeft dertien procent aan minder online te shoppen dan voorheen, meldt Ecommerce News. De helft van consumenten die helemaal niet kopen in webwinkels zegt dit niet te doen wegens gebrek aan vertrouwen. Een kleiner deel van de consumenten blijft weg omdat ze ‘slechte dingen’ hebben gehoord over online shoppen of omdat ze het te duur vinden.

Europa minste daling

In het onderzoek zijn geen Belgen benaderd, wel consumenten uit diverse Europese landen. Daaruit blijkt dat het vertrouwen in e-commerce in Europa, hoewel afgenomen, het minst hard daalt. De respondenten die zich meer zorgen maken over online winkelen, wijzen cybercriminelen aan als grootste bron van onzekerheid. Daarop volgen internetbedrijven, andere internetgebruikers en overheden.

 

Bron: CIGI, 2017

 

Gemak en herkomst

Ondanks de bezorgdheid om privacy blijkt uit het rapport dat 42 procent van de ondervraagden het makkelijker vindt online te kopen ten opzichte van enkele jaren geleden. De helft van de ondervraagden ziet geen verschil; slechts 9 procent vindt dat het online shoppen moeilijker is geworden.

Tot slot zegt 82 procent van de ondervraagden dat zij tijdens het online winkelen rekening houden met de herkomst van een product of dienst. Van hen zegt 55 procent dat zij het liefst producten kopen die in het eigen land gemaakt zijn; andere klanten letten er vooral op dat het product in een “ontwikkeld” land is geproduceerd. Slechts 7 procent verkiest een product uit China.

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business