Enkele maanden na de aankondiging van de grote verjaardagsupdate van Windows 10 is de lancering van start gegaan.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
De gratis verjaardagsupdate van Windows 10 werd tijdens Build 2016 al aangekondigd. Enkele dagen na de verjaardag van het besturingssysteem is Microsoft daadwerkelijk begonnen met de uitrol van de grote update. Dankzij de update zal je kunnen genieten van nieuwe en verbeterde functies. Zo zal je voortaan met één klik op de knop een menu met de voornaamste Windows Ink-apps kunnen openen. Ook krijgt de applicatiewinkel een aparte sectie voor pengerelateerde applicaties.
 
Dit is de tweede grote update die Microsoft voor Windows 10 uitrolt. De update van november bracht voornamelijk esthetische wijzigingen met zich mee, zoals meer contrast en een uniformer uiterlijk voor applicaties.
[related_article id=”167619″]
Oorspronkelijk was het de bedoeling van Microsoft om de verjaardagsupdate simultaan voor alle smaken van Windows 10 uit te rollen. Het Amerikaanse bedrijf is hier echter van afgestapt. Enkel toestellen die een volwaardige versie van Windows 10 draaien, zoals laptops en pc’s, krijgen nu al de update. Smartphones met Windows 10 Mobile zullen de update pas over enkele weken ontvangen.
 
Net als bij de oorspronkelijke lancering van Windows 10 zal de uitrol van de update in fasen gebeuren. Eigenaars van nieuwe hardware mogen de update als eerste verwachten. Toestellen die mogelijks compatibiliteitsproblemen zullen krijgen met hun drivers ontvangen de update in een later stadium.
 
Wie automatische updates heeft aangevinkt in zijn instellingen, zal de Windows 10-update automatisch ontvangen.