Nieuws

Xerox biedt bestaande gebruikers “gratis, levenslange” garantie voor printers

Xerox heeft mateloos vertrouwen in de eigen producten, zo blijkt. Bij bepaalde Xerox-printers wordt het mogelijk om de garantieperiode periodiek te verlengen.

 
Gebruikers van bepaalde Xerox-kleurenprinters en -multifunctionals kunnen “kosteloos” een extra, levenslange garantie aanvragen als hun apparaat het einde van de garantieperiode heeft bereikt. Er zitten wel enkele voorwaarden aan vast.
 
Zo krijg je de extra garantieperiode enkel bij aankoop van een volledige set Xerox-inkt, bestaande uit cyaan, magenta, geel en zwart. In de regel heb je zo’n set, afhankelijk van het apparaat, al voor een paar honderd euro, maar “kosteloos” is de garantie-uitbreiding dus niet helemaal. Daarnaast moet de bestaande garantieperiode van je printer al bijna verlopen; een aanvraag kan pas zestig dagen voor de vervaldag.
 
Indien je aan die voorwaarden voldoet, kan je terecht op de Xerox-website om je aanvraag te starten.
[related_article id=”167664″]

De kleine lettertjes

De actie komt met een asterisk. Levenslang, bloklettert Xerox in het persbericht, maar die term wordt meteen genuanceerd. Het gaat niet om een eenmalige garantie die voor de rest van het productleven geldig is. De garantieperiode die wordt uitgereikt, geldt telkens voor één jaar, schrijft het bedrijf. Daarna kan de gebruiker een nieuwe periode aanvragen, tenzij het apparaat “uit dienst wordt genomen” of het het maximumaantal gedrukte pagina’s heeft bereikt.
 
Het zijn nogal vage richtlijnen die verder worden uitgelegd in de algemene voorwaarden. In essentie kan de garantie duren tot wanneer Xerox besluit het apparaat niet meer te ondersteunen. Gewoonlijk is dat nog zo’n vijf jaar, volgens de website. Daarnaast is voor elke printer die in aanmerking komt voor de garantie, een maximumaantal pagina’s opgesteld, gaande van 90.000 en 500.000. Een ruime hoeveelheid, maar als het aantal toch wordt overschreden, is het mogelijk dat de garantie wordt geweigerd.
 
Ondanks de omslachtige voorwaarden, doet Xerox met de actie een slimme zet. Vooral als je sowieso opteert voor officiële toner in je printer, in plaats van de goedkopere, generische inkt, is de extra garantie een mooie plus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business