Nieuws

Storing legt verschillende Belgische websites plat

Door een probleem bij Belnet, de Belgische netwerkinfrasctructuur voor onderzoeksintellingen en overheidsdiensten, waren verschillende websites gisteravond niet bereikbaar.

De problemen bij Belnet begonnen gisterenavond om kwart voor tien. Door een nog onbekende oorzaak lag het netwerk van de organisatie plat, en dat had zijn weerslag op enkele belangrijke Belgische websites. Belnet voorziet internetinfrastructuur voor zowel onderzoeks- en onderwijsinstellingen als de openbare diensten van de overheid. Universiteits- en overheidswebsites als de VRT en bpost waren allemaal voor een tijd onbereikbaar.

Het ging in totaal over 382 websites. Om tien na twee ‘s morgens had Belnet het euvel met zijn netwerk opgelost en tegen half zes kon het weer op volle capaciteit draaien, maar het heeft tot nu toe geen details vrijgegeven over de aanleiding van de storing. Er wordt gespeculeerd dat de organisatie het doelwit was van een DDOS-aanval. Downsec, de meest notoire Belgische hackergroep, heeft al laten verstaan dat het er niets mee te maken heeft, maar dat het evengoed de (mogelijke) aanvaller feliciteert.

Belnet geeft dus geen publiekelijk commentaar over de oorzaak van het incident. De organisatie belooft wel dat het een gedetailleerd rapport zal bezorgen aan al zijn klanten.   

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business