Nieuws

Europees standaardpakketlabel ‘klaar voor gebruik’

Een standaardlabel voor Europese pakketten moet ervoor zorgen dat alle bezorgdiensten in Europa werken met hetzelfde etiket.

De Europese Commissie voor Standaardisatie (CEN) heeft de technische specificaties van het etiket goedgekeurd. Het nieuwe label zal ervoor zorgen dat pakketjes niet meer voorzien moeten worden van een ander label wanneer ze de grens oversteken of doorgegeven worden aan een andere bezorgdienst.

De roep om een standaardlabel voor pakketverzending klonk al langer. Met één label kunnen kosten worden bespaard op logistiek vlak, en zouden Europese spelers volgens GS1 – ontwikkelaar voor informatie-standaarden – hun concurrentiepositie tegenover Aziatische bedrijven kunnen verbeteren. De afgelopen maanden overlegden diverse Europese pakketbezorgers dan ook over een standaardlabel dat zou gelden in heel Europa. In december kon de werkgroep tot een akkoord komen over de noodzaak van een universeel label en de positieve invloed daarvan op crossborder-e-commerce.

Met de goedkeuring van CEN is het label nu klaar voor gebruik. “De grootste uitdaging is nu om de markt klaar te stomen en bereid te maken dit label ook daadwerkelijk te gebruiken,” zegt Margreeth Pape, adviseur logistiek en duurzaamheid bij Thuiswinkel.org. “Dat is de belangrijkste voorwaarde om te profiteren van de voordelen die dit label biedt.”

https://www.twinkle.be/nieuws/167193/zoveel-besteedt-amazon-jaarlijks-aan-verzendingen/

 


Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business