Altijd al een persoonlijke boekhouder willen hebben? Maak kennis met de bot die al je onkosten bijhoudt in een gedetailleerd verslag en je 24/7 kan vertellen wat je totale balans is.

Advertentie

 
Op Sage Summit 2016 stelde Sage vandaag Pegg voor; een chatbot die gebruikers helpt bij hun boekhouding en het beheer van hun financiën. De bot is beschikbaar op Slack en Facebook Messenger.

Digitale boekhouder

Zoals elke chatbot, gebruik je Pegg door ermee te praten. Laat de bot weten hoeveel je dagelijks uitgeeft, upload foto’s van je rekeningen of geef in wie je geld verschuldigd is, en Pegg kan je op elk moment vertellen hoe het met je financiën gesteld is. Het volstaat om het te vragen.
 

hellopegg-screenshot
Pegg vertelt je hoe het gesteld is met je financiën

Onkosten die je doorgeeft aan Pegg, kan je te allen tijde in een spreadsheet raadplegen via een tijdelijke link. Zo vind je een lijst met onder andere datum van de uitgave, het doel, de eventuele rekening, de kosten, en de totale balans. Het hele bestand kan gedownload worden in CSV-formaat. Het meest vervelende van je boekhouding – het bijhouden en zorgvuldig structureren van je data – kan je dus volledig uit handen geven.

Kmo’s

Bovendien is de bot nuttig voor kmo’s, laat Kriti Sharma, Global Director voor Mobile Product Management bij Sage weten. “Met Pegg proberen we de brug te slaan tussen deze berichtenapps en professionele technologie door financieel beheer onzichtbaar te maken en een zaak leiden zo eenvoudig te maken als het sturen van een berichtje.”

Vertrouwen

Pegg is alleszins een handig iets, maar het is aannemelijk dat ten minste een deel van het beoogde publiek niet staat te springen om onkosten te delen met een chatbot. Hoewel Pegg geen gevoelige informatie zoals loon of rekeningnummer nodig heeft, blijft het online delen van financiële informatie voor sommigen een heikel punt.
 
Gebruikers die daar echter geen graten in zien, kunnen Pegg in een bèta-modus gebruiken via hellopegg.io.

Advertentie