Nieuws

Starbucks experimenteert met mobile only-vestigingen

Omdat de virtuele wachtrijen voor een beker koffie steeds langer werden, test het Amerikaanse Starbucks nu twee locaties uit waar klanten uitsluitend een mobiele bestelling kunnen afhalen.

Starbucks opent op proef twee vestigingen in thuisstad Seattle waar Amerikanen alleen met hun mobiel kunnen bestellen en afhalen. De mobiele bestellingen bij de koffieketen lopen namelijk zo hoog op, dat de virtuele wachtrijen vaak langer zijn dan fysieke.

Bij veel locaties zorgen de vele orders die consumenten op hun mobiel plaatsen, voor een bottleneck tijdens piekdruktes. Starbucks test de mobile and pay-only store in zijn hoofdkantoor bij de eigen medewerkers. Die locatie ontving al bijna de meeste mobiele orders uit de VS. De nieuwe mobile only-locatie krijgt een afhaalraam, maar consumenten kunnen ook zien hoe de drankjes gemaakt worden.

Koffie met stemcommando
Starbucks zet de laatste tijd meer stappen op digitaal gebied; zo startte de keten deze maand een samenwerking met Ford en Amazon, waardoor consumenten die een Ford rijden, voortaan in hun auto via spraakassistent Alexa met een stemcommando hun Starbucks-koffie kunnen bestellen. Ook Amerikanen die niet in een Ford rijden, kunnen bij de koffieketen bestellen via Alexa met de nieuwe Starbucks Reorder-skill.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business