Sinds mei maken Surface Pro 3-eigenaars gewag van batterijen die plots waardeloos zijn geworden. Microsoft onderzoekt de zaak.


 
De Surface Pro 3 is intussen al meer dan twee jaar uit. Het uitstekende toestel kon op veel lof rekenen van reviewers en gebruikers, maar die laatsten rapporteren nu een vervelend probleem. Sinds mei lijken er plots een heleboel Surface-batterijen te sneuvelen. Sommige eigenaars claimen dat hun toestel nauwelijks nog een uur meegaat op één lading.
 
Microsoft neemt het probleem serieus en onderzoekt de zaak. Dat weet The Verge. Het bedrijf vraagt dat iedereen die kampt met het probleem, de ondersteuningsdienst contacteert. In Redmond zijn ze naarstig opzoek naar de oorzaak, die vooralsnog onduidelijk is.
 
Microsoft klopt voor de batterijen van de Surface Pro 3 aan bij zowel LG als SIMPLO. Het probleem lijkt zich voorlopig te beperkten tot toestellen met een SIMPLO-batterij. Dat het probleem plots te kop op stak, kan twee dingen betekenen. Oftewel hebben de gebruikers pech en kochten ze een toestel met een slechte batch batterijen in. Pijnlijk, aangezien veel eigenaars geen garantie meer hebben op hun Surface.
 
Een andere verklaring is een bug in een firmware-update, uitgerold rond mei. In dat geval kan Microsoft het probleem naar alle waarschijnlijkheid softwarematig verhelpen. Vooralsnog kunnen we helaas enkel speculeren naar de oorzaak.