skype

Microsoft voegt extra functionaliteiten toe aan de Skype Preview in de meest recente update. De app moet op termijn alle verschillende versies van Skype vervangen.

Advertentie

 
Microsoft startte gisteren met de uitrol van zowel een geüpdatete desktop-app, als een mobiele versie van Skype. De app biedt nu meer functies om te bellen; zo kunnen gebruikers mobiele en vaste lijnen bereiken, voicemail-berichten achterlaten, en gesprekken pauzeren vanop hun pc. Op mobiel worden ook gegeerde Skype-functies, zoals videoconferenties met maximum 25 deelnemers, nu voor het eerst beschikbaar.
 
Daarnaast voegde Microsoft ondersteuning voor Skype-bots toe, waarbij gebruikers op Skype een conversatie kunnen aangaan met een chatbot.
[related_article id=”167542″]

Universeel

De applicatie moet op termijn de verschillende versies van Skype vervangen. Microsoft mikt al langer op een uniform app-ecosysteem met het Universal Windows Platform: een platform voor applicaties die zowel op mobiel als pc draaien. Zo kunnen gebruikers met de vernieuwde Skype-app aan de slag op al hun toestellen.

Windows Insiders

De nieuwe functies zijn vooralsnog enkel in de vorm van een preview. Alleen voor gebruikers in het Windows Insider-programma – Microsofts bèta-testers – wordt de Skype Preview beschikbaar gemaakt, maar het is aannemelijk dat een complete uitrol niet lang op zich zal laten wachten. De preview komt bovendien uit net voor de Windows Anniversary-update, die gepland staat voor augustus.

Advertentie