SoftBank heeft een bod van 28 miljard euro gedaan op ARM. Dankzij de waardedaling van de pond is de overname momenteel uiterst interessant voor het Japanse bedrijf.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
SoftBank heeft een bod gedaan op ARM. Volgens The Financial Times zou het telecombedrijf uit Tokyo 17 pond per aandeel betalen. Dit geeft een totaalbedrag van 23,4 miljard pond, oftewel 28 miljard euro. Hiermee is dit tot op heden de grootste acquisitie van een Europees technologiebedrijf.
 
Het aanbod van SoftBank is de eerste grote overeenkomst in technologieland sinds de inwoners van het Verenigd Koninkrijk hebben gestemd om uit de Europese Unie te treden. Sinds de uitkomst van het referendum is bekendgemaakt, is de Britse pond met tien procent gezakt ten opzichte van de meeste andere valuta’s. Ten opzichte van de Japanse Yen is de pond 30 procent gezakt, wat de overname erg interessant maakt voor SoftBank.
[related_article id=”183701″]
 
De bekendmaking van het bod van SoftBank zou een grotere biedingsronde kunnen aanwakkeren. Er wordt immers al langer gezegd dat Intel een potentiële koper voor ARM is. Ook de grootste klanten van de chipontwerper, Apple en Samsung, zouden zich in de strijd kunnen wagen, al is het bod van SoftBank wel erg groot om te overtreffen.
 
Om een dergelijk groot bod te kunnen verwezenlijken, heeft SoftBank de laatste tijd geld verworven via verschillende deals. Zo heeft het Japanse bedrijf de maker van Clash of Clans, Supercell, verkocht voor 8,6 miljard dollar. Ook heeft het bedrijf 10 miljard dollar verworven via aandelen van de Chinese winkel Alibaba.