Bol.com start een nieuwe manier om e-books aan de man te brengen, in samenwerking met Kobo. Op het marktplatform kunnen gebruikers voortaan terecht om naar hartenlust e-books te lezen tegen een vaste prijs.


All you can read

E-readerfabrikant Kobo en bol.com introduceren een ‘all you can read’-formule onder de naam Kobo Plus, waarmee gebruikers voor een maandelijkse abonnementsprijs van 9,99 euro een onbeperkt aantal e-books kunnen lezen. Nieuwe gebruikers kunnen het abonnement dertig dagen gratis uitproberen.

Het lezen gaat via een Kobo-e-reader of via de gratis app van Kobo en bol.com, zowel online als offline. Zonder een internetverbinding kunnen er maximaal vijftien boeken tegelijk worden gelezen; daarna wordt gevraagd om weer te synchroniseren. Tot nu toe kan je op de webwinkel kiezen uit zo’n 40.000 e-books, waarvan 16.000 in het Nederlands, en dat aanbod zou tegen het einde van het jaar nog eens verdubbelen, beweert bol.com.

Legaal downloaden

Met de formule treedt bol.com in de voetsporen van Amazon, die eerder al een gelijkaardige formule op poten zette in de vorm van Kindle Unlimited. Zulke abonnementsformules kunnen onder andere helpen om het illegaal downloaden van digitale producten tegen te gaan, wat natuurlijk niet zonder voordeel is voor de handelaars.


‘Met de lage prijs in combinatie met het gebruiksgemak en het grote aanbod e-books, verlaagt het abonnement de drempel om legaal te downloaden en is de verwachting dat de vraag naar e-readers verder zal groeien,’ bevestigt bol.com-directeur Daniel Ropers.

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here