Twee specialisten in gratis antivirussoftware worden één. Avast legt 1,3 miljard dollar op tafel voor concurrent AVG.

Advertentie

 
Wie vandaag een nieuwe computer in huis haalt, zal trachten die te beschermen met Avast of AVG. Hoewel er nog andere gratis opties zijn, zijn deze twee de meest gekozen opties door de doorsnee gebruiker. Beide antivirusspecialisten hebben vandaag aangekondigd dat ze één zullen worden, nadat een overnamebod van Avast voor AVG geaccepteerd werd. Avast legt 1,3 miljard dollar op tafel, of zo’n goeie 1,17 miljard euro, dat weet Bloomberg.
 
Avast hoopt met de overname voornamelijk de mobiele antivirussoftware van AVG in handen te krijgen, in de strijd tegen ransomware voor smartphones. AVG, dat zijn hoofdkwartier in Amsterdam heeft, krijgt 25 dollar per aandeel, 33 procent meer dan de actuele beurswaarde. Om de hele deal te bekostigen doet Avast een beroep op zowel eigen geld als geleend geld. Bovendien zit durfkapitalist CVC Capital mee achter de overeenkomst.
[related_article id=”167526″]
Hoewel beide bedrijven ook betalende formules aanbieden, is de gemiddelde gebruiker meer dan gesteld met de gratis versie van een van beide programma’s. Het is afwachten wat de overname zal betekenen voor beide software-oplossingen.