Nieuws

Twitter kapt met social commerce

Het lijkt erop dat Twitter definitief korte metten maakt met zijn pogingen in e-commerce. Enkele maanden geleden werd al bekend dat het team achter de ‘buy’-knop werd ontmanteld.

De knop moest handelaars op het sociale netwerk de mogelijkheid geven om producten via het medium niet alleen in de spotlight te zetten, maar ze ook te verkopen. Door tweets te voorzien van een knop die gebruikers rechtstreeks naar een productpagina en check-out te sturen, kon men volgers omzetten in betalende klanten, was de achterliggende gedachte. Het idee sloeg echter niet aan. Zowel gebruikers als handelaars hapten niet toe, en twee jaar na de introductie werd de ontwikkeling van de ‘buy’-knop stopgezet.

 

‘Weg van e-commerce focus’

Het was het begin van het einde voor Twitters e-commerce-experimenten, aangezien het bedrijf nu ook alle partnerships met handelaars en platformen lijkt af te breken. Bij Shopify lijkt dat al gebeurd te zijn: sommige handelaars op het platform werden per mail verwittigd dat de verkoopfuncties op Twitter op hun laatste benen lopen. Het bericht, dat TechCrunch kon inkijken, vertelt dat het kanaal binnenkort niet meer beschikbaar is omdat het Twitter-team ‘zich afwendt van hun e-commerce focus’. Handelaars kunnen wel nog terecht op vele andere kanalen, voegt Shopify toe: ‘Facebook Shop, Pinterest, Messenger, Amazon, en meer’. Andere partnerships met platformen als Demandware, Stripe en merken als Adidas en Best Buy, worden verwacht om eveneens ontbonden te worden.

Andere prioriteiten

De ontmanteling betekent de genadeklap voor social commerce, een concept dat initieel onder de vorige Twitter-CEO, Dick Costolo, tot stand kwam. Met de komst van huidig CEO Jack Dorsey in 2015 werden de prioriteiten van Twitter herzien, waardoor social commerce op het platform stiefmoederlijk werd behandeld, en onvermijdelijk op een snel einde afstevende.

 

https://www.twinkle.be/achtergrond/167057/5-manieren-om-sociale-media-te-schakelen-voor-jouw-b2b-bedrijf/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business