Fabrikant Dell bergt zijn Venue tablets op, en zal ook geen grote updates meer uitrollen voor verkochte exemplaren.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Dell heeft aangekondigt dat het de productie van Venue tablets opschort. Naar een reden voor de stopzetting is niet ver te zoeken. De exemplarische Apple iPad laat al even stagnerende cijfers optekenen. De klad zit erin op de tabletmarkt. Dat heeft ook een recent Belgisch onderzoek uitgebreid aangetoond.
 
Het is tevens de conclusie van fabrikant Dell: “De afzetmarkt voor tablets is oververzadigd en ondervindt een dalende vraag van consumenten, dus hebben we besloten om de Androidgebaseerde Venue tabletlijn te beëindigen,” verklaarde een woordvoerder aan Pcworld.

Geen updates

Dell zal dus de voorraad Venue tablets in de winkelrekken niet vernieuwen, en ook de HDMI-dongle Dell Wyse Cloud Connect is hetzelfde lot beschoren. Verder laat het bedrijf weten dat het geen Androidupgrades meer zal uitrollen voor verkochte Venue apparaten, al zal het “geldige garanties en servicecontracten blijven ondersteunen tot deze verlopen.”
 
Het nieuws betekent niet dat Dell volledig stopt met het maken van tablets: in tegenstelling tot de tablet, gaat het de hybride laptop wel voor de wind op de huidige markt. “We zien de populariteit van 2-in1- modellen groeien,” aldus Dell. De fabrikant introduceerde onlangs nog een nieuw hybride toestel met een opmerkelijke schermgrootte.