Nieuws

Intel wil van McAfee af

Intel wil zijn securitytak van zich afschudden. Dat plan kadert in een herstructureren waarbij de focus stilaan wegschuift van de verzadigde pc-markt.

Intel doorgaat een grootse koerswijziging. Het bedrijf wil zich meer en meer loswrikken van de verzadigde pc-markt, en zou nu zijn security-tak willen verkopen, dat weet Financial Times. McAfee, het bekende beveiliginssoftwarebedrijf maakt daar onder meer deel van uit.

Eerder dit jaar raakte al bekend dat Intel wereldwijd 12.000 banen schrapt, en zijn focus meer wil leggen op zijn sterk groeiende zaken. Voorbeelden daarvan zijn zijn datacenters en Internet of Thing-activiteiten. Twee markten die almaar belangrijker worden, en waar meer geld mee te verdienen valt dan in de markt van pc’s, waar het bedrijf één van de grondleggers van was.

Intel kocht McAfee zes jaar geleden nog over. De prijs van Intel Security wordt vermoedelijk hoger geschat dan toen de chipfabrikant destijds in de wereld van de computerbeveiliging stapte. Zes jaar geleden was Intels security-tak nog goed voor 7,7 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business