Oracle zet alles op alles om de cloud zo aantrekkelijk mogelijk te maken, en klanten met on-premise diensten dragen daar binnenkort de gevolgen van.

Advertentie

 
Dit najaar staat de lancering van Oracle Database 12.2 gepland. De update zou onder andere inzetten op meer flexibiliteit en schaalbaarheid, en is bij de lancering alleen in een cloud-variant te verkrijgen. Daar wringt voor velen het schoentje, want de on-premise versie volgt een tot nu toe onbepaalde tijd later.
 
Het nieuws werd bekendgemaakt op een kleinschalige gebruikersmeeting door vicepresident database product management Penny Avril, en werd daarna globaal verspreid door een tweet. Inmiddels hebben ook diverse analisten kritiek geuit. De beslissing om eerst een cloud-versie beschikbaar te maken, zorgt ervoor dat een deel van Oracle’s klanten in de kou blijven staan.
 
https://twitter.com/MikeDietrichDE/status/745165323997851648
 
“De grote meerderheid van bedrijven zal gefrustreerd zijn,” vertelde Craig Guarente, CEO van Palisade Compliance aan CRN. Veel van Oracle’s klanten hebben immers geïnvesteerd in een on-premise database, waardoor ze nu niet in aanmerking komen voor de update net na de lancering. Bovendien heeft men het raden naar hoelang de vertraging voor de on-premise update precies zal duren; Oracle kan of wilt geen uitspraak doen over een concrete tijdslijn.
[related_article id=”166587″]
Door de cloud een prioriteit te maken, hoopt Oracle meer klanten naar de cloud te lokken. In een statement vertelde een woordvoerder dat Oracle zich inzet om “klanten meer opties te geven om de stap naar de cloud te zetten, omdat het helpt om kosten te verminderen, en efficiënt en ‘agile’ te werken.” Of veel klanten hen zullen volgen in hun redenering, valt af te wachten.

Advertentie