Nieuws

Dan toch Nederlandse overname voor bpost… van Dynalogic

Dynalogic en zijn zusterbedrijven in de DynaGroup komen in handen van bpost. Daarmee maakt het postbedrijf dan toch een Nederlandse branchegenoot tot prooi, na de afwijzing door PostNL.

Het gaat om een volledige overname, zonder daarbij een overnamebedrag te noemen. Uit de officiële aankondiging: ‘De aankoop heeft als doel de pakjesdivisie van bpost te versterken met nieuwe en complementaire logistieke knowhow en DynaGroup’s groeiplatform nog sneller uit te bouwen.’ Bpost nam dit najaar ook al een onbekend maar ‘substantieel’ belang in het Nederlandse ‘De Buren’, een netwerk van onbemande afhaalpunten.

DynaGroup

DynaGroup begon in 1995 als reparatiebedrijf voor onder andere smartphones (de huidige business unit Dynafix). Later werd het portfolio uitgebreid met pakketbezorging (Dynalogic) en bedrijfssoftware (Dynasure en Dynalinq). Bij de hele groep, met hoofdkantoor in het Nederlandse Sittard, werken zo’n duizend mensen. De omzet lag vorig jaar op 88,5 miljoen euro, het bedrijfsresultaat kwam uit op 6,8 miljoen euro. Onder de eigen naam en de vleugels van bpost hoopt het bedrijf ook internationaal te kunnen groeien.

Dynalogic

Dochteronderneming Dynalogic profileert zich als aanbieder van personalised logistics, bijvoorbeeld voor telecombedrijven en online retailers. Onder andere bol.com en Coolblue zijn vandaag klant bij Dynalogic, dat dus onder de eigen naam blijft opereren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business