Nieuws

‘Dozenmachine’ maakt passende verpakking voor elk product

De Belgische start-up Fit Things maakt het mogelijk om via een app betaalbare, kartonnen verpakkingen te maken op maat van je product.

Als kleine speler in de e-commercewereld is het doorgaans te duur om voor elk product een aangepaste verpakking te voorzien. Het is goedkoper om te kiezen voor een of twee standaardmaten, maar dat betekent dat je dozen meestal te groot of te klein zullen zijn, afhankelijk van de bestelling. Een jong, Belgisch familiebedrijf komt op de proppen met een slimme oplossing: de Slimbox.

De dozenmachine

De Slimbox is een machine waarmee een handelaar een eigen verpakking kan ontwerpen op maat van het product. Nadat de gebruiker de juiste afmetingen ingeeft via de gratis, mobiele app en karton invoert, snijdt de machine het karton automatisch op maat. De handelaar hoeft de uitgesneden vorm dan enkel nog tot een doos te vouwen; het resultaat zal perfect rond het product passen. Bovendien kan het toestel ook andere vormen uitsnijden, zoals een scheiding tussen breekbare artikelen, of kartonrestanten versnipperen tot opvulmateriaal.

CEO Filip Roose: ‘Een slimme keuze die zichzelf terugbetaalt.’

Met een verpakking op maat van het product, kunnen handelaars niet alleen geld besparen, het is ook efficiënter en milieuvriendelijker, meent Filip Roose, CEO van Fit Things en een van de bedenkers van de Slimbox. “Het is geen investering om over na te denken, maar een slimme keuze die zichzelf terugbetaalt,” aldus Roose.

Familiebedrijf

Achter de Slimbox schuilt het prille familiebedrijf Fit Things. CTO Rik Roose stond tot voor kort aan het hoofd van drukkerij Roose, waar hij uit eerste hand ervoer hoe frustrerend de zoektocht naar een passende verpakking kon zijn. Samen met zijn zonen, Filip en Kristof, bedacht hij daarom in 2015 het concept van de Slimbox.

Geïnteresseerden kunnen op de website terecht om een pre-order te plaatsen voor de machine; de eerste commerciële modellen worden begin september 2017 verwacht.

 

Het team: CBO Kristof Roose, CEO Filip Roose en CTO Rik Roose

 

https://www.twinkle.be/nieuws/167054/1-op-2-klanten-denkt-aan-retourneren-voor-aankoop/

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business