Nieuws

Betalen via Facebook Messenger komt naar Europa

Facebook heeft toestemming van de Central Bank of Ireland gekregen om elektronisch betalen mogelijk te maken via het Messenger-platform.

Hoewel de vergunning al werd uitgereikt op het einde van oktober, repte het sociale medium tot nu toe met geen woord over de gebeurtenis. Verrassend, want zo’n licentie is toch bijzonder. Facebook kan namelijk zo het Messenger-platform klaarstomen voor betalingen in meeste Europese lidstaten.

Met de goedkeuring heeft Facebook de toestemming om financiële transacties via Messenger mogelijk te maken in de hele Europese Economische Ruimte (EER). Daartoe behoren de meeste euro-landen, maar bijvoorbeeld ook landen met andere valuta, zoals Engeland.

Aan TechCrunch bevestigde Facebook bovendien dat de toekomstige betaalmogelijkheden zich richten op peer-to-peer-transacties en giften aan non-profits. Zo kunnen gebruikers misschien al binnenkort via het chatvenster Facebookvrienden terug te betalen of een goed doel steunen. Zulke functies zijn sinds 2015 al mogelijk in de Verenigde Staten, maar waaiden tot nu toe niet over naar Europa. Wanneer de functionaliteit wordt uitgerold, is nog niet bekend.

 

https://www.twinkle.be/nieuws/167041/dit-het-grootste-nadeel-van-een-chatbot-op-facebook-messenger-business/

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business