telenet business

Met CloudXpress biedt Telenet Business een oplossing aan waarmee de voordelen van zowel een publieke als een privécloud worden gecombineerd.

Advertentie

 
Vanaf vandaag maakt Telenet Business het mogelijk om een private dataverbinding op te zetten tussen het eigen bedrijf en een cloudleverancier. Daarmee kunnen bedrijven genieten van de veiligheid en de privacy van een privécloud, en het gemak van een publieke cloud. De nieuwe oplossing krijgt de naam CloudXpress.

Dilemma

Als bedrijf beroep doen op een privécloud is onmiskenbaar de veiligste optie, maar tegelijkertijd ook de duurste. Je bedrijf moet beschikken over een datacenter en staat zelf in voor alle beheer, beveiliging en updates. Een publieke cloud is goedkoper, en bovendien kan je alle zorgen overdragen aan de leverancier, maar je bent genoodzaakt om je data te verzenden naar de cloud. Daar wringt het schoentje: sommige bedrijven staan weigerachtig tegenover de publieke cloud, omdat de privacy en veiligheid dan niet gegarandeerd zijn.
[related_article id=”167231″]

Privé

Met CloudXpress worden gegevens van het bedrijf niet langs het openbare internet verstuurd, maar langs een privéverbinding, beveiligd en gescheiden van andere klanten. Bovendien is de verbinding volgens Telenet stabieler en efficiënter, aangezien al het dataverkeer van een bedrijf rechtstreeks naar hun MPLS-backbone wordt gestuurd. Op die manier kunnen gevoelige gegevens toch naar een publieke cloud worden gestuurd, en kunnen bijvoorbeeld ook applicaties in de cloud worden gedraaid, zonder toegevingen naar privacy toe.
 
telenet-cloudxpress
 
CloudXpress is beschikbaar voor Microsoft Azure, Office 365, Amazon Web Services, IBM SoftLayer en Oracle Cloud, maar Telenet laat weten dat andere leveranciers snel volgen. Bedrijven kunnen kiezen voor een capaciteit op maat, tussen 50 Mbit/s en 10 Gbit/s.

Advertentie