Nieuws

Belgische start-ups verenigen om wetgeving te vereenvoudigen

Vijf start-ups slaan de handen in elkaar om het ondernemen in België makkelijker maken. Als vertegenwoordiger van de sector, streeft het Digital Platform Initiative om de wetgeving omtrent start-ups te versoepelen.

 
Ondernemen in België is niet eenvoudig. Onder andere dankzij de administratieve rompslomp en een ingewikkeld juridisch kader, is de drempel om een zaak te beginnen te groot, meent een groep van vijf start-ups. Daarom stampen ze het Digital Platforms Initiative (DPI) uit de grond: een overkoepelende organisatie om de pijnpunten in de sector te bespreken en voor te leggen aan de hogere instanties.
 
Het initiatief werd gestart door start-ups Deliveroo, Flavr, Menu Next Door, Take Eat Easy en ListMinut: vijf Belgische online start-ups die naar eigen zeggen willen fungeren als “spreekbuis”. “We willen graag gehoord worden, want we weten waar het over gaat,” zegt Mathieu Gillet van Menu Next Door aan De Tijd. “Laten we samenwerken aan een toegankelijk, eenvoudig en transparant juridisch kader.”
 
Veel ondernemers geven immers op voor ze eraan beginnen, volgens het DPI. In vergelijking met buurlanden hinkt België in dat opzicht enigszins achterop, door de juridische, bureaucratische en administratieve hindernissen die een beginnend ondernemer moet overbruggen. Dat schrikt velen af. Met een centraal aanspreekpunt wilt het DPI daar verandering in brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business