Nieuws

Samsung bemachtigt cloudbedrijf Joyent

Samsung neemt de Amerikaanse clouddienstverlener Joyent over als dochteronderneming, om het hoofd te bieden aan ontwikkelingen in mobiele toestellen, het internet of things en clouddiensten.

 
De Zuid-Koreaanse technologiegigant was al langer op zoek naar een mogelijke aanwinst, volgens PCWorld.com en hakte de knoop uiteindelijk door met de overname van Joyent. Precieze details over de aankoop blijven uit.
 
De firma maakte in de afgelopen jaren naam met een container-as-a-service-oplossing, Triton, en object storage-dienst, Manta, maar miste de schaalbaarheid om te concurreren met grotere marktspelers. Door de overname zal daar verandering in komen.  “Door deze twee bedrijven samen te brengen, creëren we de kans om verticaal geïntegreerde mobiele, en IoT-diensten en -oplossingen op de markt te brengen die eenvoud en waarde bieden aan onze klanten,” schrijft CEO Scott Hammond van Joyent.
 
Joyent zal vanaf nu functioneren als zelfstandige dochteronderneming. Op die manier krijgt Samsung toegang tot een eigen platform om cloudsoftware, mobiele diensten en het internet of things te ondersteunen. Samsungs brandpunt verschuift dan ook steeds meer van hardware naar software en diensten; zo werd in april door Samsung ook een nieuw IoT-platform voorgesteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business