De bot van X.ai die afspraken inplant via mail, is nu ook compatibel met Microsoft-producten zoals Outlook en Office 365. Hiermee kan de bèta-fase van het project bijna worden beëindigd.

Advertentie

 
De virtuele assistent-dienst van Amerikaans bedrijf X.ai doorgaat al twee jaar een grootschalige proefperiode, waarin de dienst enkel met Google Calendar compatibel is. Het project verloopt positief, en dus besluiten de makers op een breder publiek te mikken.
 
Vanaf nu is de bot immers ook compatibel met Microsoft-producten. Dat betekent dat gebruikers met Outlook- en Office 365-kalenders ook gebruik kunnen maken van Amy of Andrew. “We wisten van het begin dat Amy en Andrew in staat stellen om Outlook.com en Office 365 te gebruiken, een van de eerste dingen was die we moesten doen wanneer we de machine getraind hadden om afspraken bijna autonoom te plannen,” legt Dennis Mortensen, oprichter en CEO van X.ai, uit aan CIO.com.
 
De bot is in staat via mail een afspraak te plannen met de gesprekspartner, en die in de agenda van de werknemer te noteren. Het volstaat om Amy of Andrew een CC-mail te sturen, waarna ze het gesprek voor je zullen overnemen. De virtuele assistent is door de proefpersonen in de bètafase erg gunstig beoordeeld, maar de vraag naar ondersteuning van Microsoft-platformen bleef een eis van meeste gebruikers, volgens de blogpost van X.ai. Met de ondersteuning van meerdere platformen, eindigt de bot het einde van de bèta-fase. Deze herfst zou het product publiek verkrijgbaar zijn.

Advertentie