Roman Pyshchyk / Shutterstock.com

Microsoft neemt het professionele sociale netwerk LinkedIn over voor meer dan 26 miljard dollar.

Advertentie

Microsoft neemt LinkedIn over voor 26,2 miljard dollar. Dat meldt het bedrijf zelf in een persbericht. De gigant uit Redmond telt 196 dollar per aandeel neer voor het professionele sociale netwerk. Daarmee wordt Microsoft eigenaar van LinkedIn, al zal de dienst haar eigenheid wel behouden.
 
Jeff Weiner blijft verder CEO van het bedrijf, maar hij zal vanaf nu verslag uitbrengen aan Microsofts topman Satya Nadella. Beide raden van bestuur keurden de deal unaniem goed. Microsoft verwacht dat de overname nog eind dit jaar rond zal zijn.
Microsoft zal LinkedIn onderbrengen in de Productivity en Business Processes-afdeling. Om kwart voor zes vanavond onze tijd brengen beide bedrijven hun investeerders en aandeelhouders op de hoogte via een conference call. Geïnteresseerden kunnen die hier online volgen.
LinkedIn is een de facto-standaard in de zakelijke wereld, terwijl ook Microsoft in die sector erg actief is. Microsoft verkoopt de deal als het samengaan van een professionele cloudoplossing (zijzelf) met een professioneel netwerk (LinkedIn).
 
LinkedIn is een gezond netwerk dat tot vandaag nog flink groeit. In totaal telt het netwerk zo’n 433 miljoen leden verspreid over de hele wereld. Hoe LinkedIn Microsoft precies voordelen zal opleveren is niet duidelijk, maar de Windows-maker lijkt dankzij de overname onder andere voor Office 365 een rooskleurige toekomst te zien.
linkedin microsoft