Bluetooth 5 zal vier keer sneller zijn dan de huidige versie. De Bluetooth Special Interest Group presenteert de verbeterde standaard volgende week voor het eerst aan het grote publiek.

Advertentie

 
Bluetooth Special Interest Group (SIG), de organisatie die de lijnen uitzet voor de bluetoothstandaard, heeft een vernieuwde versie klaar van het draadloze communicatieprotocol. Op 16 juni zal het Bluetooth 5 demonstreren, zo laat het weten in een persbericht.
De standaard krijgt niet alleen een nieuwe naam (niet Bluetooth 5.0 zoals verwacht) maar zal ook op het vlak van snelheid en bereik veranderingen brengen. Dataverkeer via een Bluetoothverbinding zal vier keer sneller verlopen, en de ruimte die je kan overbruggen voor je je verbinding verliest is twee keer zo groot.
Verder stelt Bluetooth SIG dat de standaard ook nieuwe features krijgt voor speciale verbindingloze services op basis van je locatie. Denk hierbij aan advertentiebeacons, iets wat in onze contreien nog niet erg ingeburgerd is. Over de mogelijkheid om een directe verbinding te leggen met je router, rept de organisatie geen woord, net zoals wanneer de eerste toestellen met Bluetooth 5 in de rekken zullen liggen. Over dat laatste zal waarschijnlijk op 16 juni meer helderheid komen.

Advertentie