Nieuws

Bpost doet nogmaals bod op PostNL

Opnieuw doet bpost een bod op het Nederlandse postbedrijf PostNL. De vorige onderhandelingen sprongen af. Lukt het nu wel?

In mei deed bpost al eerder een poging om zijn Nederlandse wederhelft te bemachtigen. Er werd toen ook een bod uitgebracht, maar die onderhandelingen zijn toen niet uitgedraaid op een akkoord. Er werd toen bericht dat PostNL niet opgezet was met het bedrag dat bpost op tafel legde.

‘Ongevraagd’

Het Belgische postbedrijf geeft echter niet op, en doet nu opnieuw een poging. Het nieuws dat een nieuw bod op komst was werd begin november al online gelekt, en kort daarna bevestigd in een persbericht.

Deze keer biedt bpost zo’n 2,5 miljard euro, oftewel 5,65 euro per PostNL-aandeel, in een mix van cash en aandelen. “Een verbeterd bod”, vindt het bedrijf zelf, maar PostNL reageert minder dan enthousiast met de boodschap dat het bod “ongevraagd” en “voorwaardelijk’ is. “We hebben vertrouwen in onze zelfstandige strategie,” klonk het in een persbericht.

Stap terug

Met de deal wil bpost “een fusie van gelijken” bekomen. “De combinatie zal een sterker platform bieden om in te spelen op toekomstige uitdagingen en opportuniteiten in de sector,” zegt bpost. “De sterke balans van bpost zal PostNL in staat stellen haar groei-initiatieven significant te versterken en te versnellen.” Daarnaast zou een akkoord kunnen leiden tot 3.200 banen.

Of het deze keer wel tot een akkoord komt, is desondanks dubieus. PostNL heeft te kennen gegeven dat het niet zat te wachten op een bod, en ook Nederlands minister van Economische Zaken Henk Kamp raadt een akkoord af. De deal is volgens hem “een stap terug”, aangezien privébedrijf PostNL zich op die manier laat klissen door een Belgisch overheidsbedrijf.

 

Update: PostNL heeft officieel het voorstel van bpost afgewezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business