IBM bundelt alle tools van de data scientist op één platform

IBM introduceert een nieuwe cloud-omgeving om data te analyseren: de Data Science Experience. Hiermee willen ze de tools van de data scientist combineren op één platform.

 
“Gebouwd voor en door data scientists,” kopt IBM op de pagina van Data Science Experience. Het nieuwe platform zou alle tools die een data scientist nodig heeft, bundelen in één omgeving. Dat is nodig, volgens IBM, want de verschillende huidige tools zijn uiteenlopend en vereisen verschillende kennisniveaus. Samenwerken aan de hand van die tools is daarom erg moeilijk.
 
In Data Science Experience worden de benodigdheden van de data scientist dus samengebracht onder één noemer. In de omgeving is het mogelijk om data, analytische assets en projecten te beheren in de cloud. Het platform is gebaseerd op Apache Spark-framework.
[related_article id=”166816″] Gebruikers kunnen programmeren in de talen R, Scala en Python, en hiervoor gebruik maken van Jupyter Notebooks of de opensource omgeving van RStudio. Tijdens het programmeren kunnen ze bovendien andere bronnen raadplegen zoals voorbeeldnotebooks en tutorials. Daarnaast is het ook eenvoudig om samen te werken met anderen, en code te delen via de community.
 
De omgeving is gebouwd met het oog op enterprise-level gebruikers. Bij een account krijgen bedrijven een “Spark as a Service”-toepassing en 5 GB aan IBM opslagruimte om data te bewaren. Voorlopig is er echter enkel een preview beschikbaar; nieuwe features zouden in de komende maanden verschijnen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business