Microsoft lanceert SQL Server 2016 officieel

Vanaf vandaag geeft Microsoft de officiële release vrij van SQL Server 2016. Bedrijven die overstappen van Oracle kunnen daarbij rekenen op een extraatje.

 
De nieuwe versie van Microsofts SQL Server database management systeem is nu beschikbaar. Het bedrijf lonkt specifiek naar gebruikers die momenteel nog bij Oracle zitten met een speciaal aanbod, dat het drie maanden geleden al aankondigde.
 
Nog tot het einde van deze maand kunnen Oracle-klanten gebruik maken van de aanbieding, waarbij ze gratis licenties ontvangen als ze zich inschrijven op de Software Assurance service van Microsoft.

Snellere analytics

Tot de opvallendste verbeteringen van SQL Server 2016 behoren geavanceerde analytics-tools en updatebare in-memory column stores. Dit maakt het mogelijk om gesofisticeerde analytics en machine learning modellen uit te voeren binnen de database op een prestatieniveau dat 100 keren sneller is dan wat je buiten de applicatie zou krijgen, aldus Microsoft.
Daarnaast helpt de nieuwe Always Encrypted-functie om data te beschermen. Stretch Database assisteert bij het terugdringen van opslagkosten terwijl gegevens beschikbaar blijven in Microsoft Azure. Een nieuwe Polybase tool laat toe om queries uit te voeren op externe data in Hadoop of Azure.

Linux

SQL Server 2016 lanceert in diverse edities, waaronder standaard, enterprise, Developer en Express. De beloofde Linux-variant van het database management systeem staat nu gepland voor een release in het midden van volgende jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business