HPE's spin-off Enterprise Services en CSC worden één

HPE's Enterprise Services neemt afscheid van het moederbedrijf, en verenigt zich met CSC. Tegen deze tijd volgend jaar zou de fusie compleet moeten zijn.

 
Vorig jaar splijtte Hewlett-Packard in twee: HPE richt zich op datacenterproducten, terwijl wederhelft HP Inc. toespitst op de verkoop van pc’s. Nu maakt HPE bekend opnieuw te slinken met de spin-off van zijn enterprise-tak. Enterprise Serviceszal samensmelten met CSC, om een bedrijf te vormen dat zich exclusief kan richten op IT-diensten.
 
De huidige CEO van CSC, Mike Lawrie, zal ook de leiding over de nieuwe onderneming op zich nemen. Verwacht wordt dat het deel van HPE en CSC een omzet van ongeveer 26 miljard dollar zullen binnenhalen, en samen meer dan 5000 klanten wereldwijd bedienen. Met de merger ontvangen HPE-aandeelhouders behalve 50 procent van het nieuwe bedrijf, ook zo’n 8.5 miljard dollar.
 
Met de consolidatie tussen CSC en HPE’s enterprise diensten wordt gemikt op een breder bereik om “klanten wereldwijd efficiënter en effectiever te dienen.” Bovendien wordt gehoopt dat HPE’s prestaties sneller verbeteren, aldus het persbericht. “Het nieuwe bedrijf zal zich in een sterkere positie bevinden om te winnen dan beide bedrijven ooit apart hadden kunnen bereiken,” besluit CEO Meg Whitman.
 
HPE worstelt al langer met de zakelijke branche van het bedrijf. Zo werden een aantal strenge besparingsmaatregelen aangekondigd, waaronder het schrappen van duizenden jobs. In de laatste kwartaalcijfers werd duidelijk dat Enterprise Services, het deel dat nu zal versmelten met CSC, kromp met zes procent op jaarbasis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business