cloud

Salesforce maakt bekend in zee te gaan met Amazon Web Services. Dankzij de overeenkomst worden meer apps van Salesforce ondersteund door AWS, en plant Salesforce hun internationale aanwezigheid uit te breiden.

Advertentie

 
Na de aankondiging van Citrix eerder deze week, maakt nu ook Salesforce hun voorkeur in verband met de cloud bekend: Amazon Web Services. “Er is geen publieke cloudprovider die meer gesofisticeerd is of meer robuuste enterprise-mogelijkheden heeft om de noden van ons groeiend klantenbestand te ondersteunen,” liet CEO van Salesforce, Marc Benioff weten.
 
Salesforce deed voorheen beroep op AWS, maar dat enkel voor diensten als bijvoorbeeld hun IoT Cloud. De recente overeenkomst impliceert echter een uitgebreide ondersteuning van AWS in Salesforce-apps, zoals Sales Cloud, App Cloud en Analytics Cloud. Daarnaast plant Salesforce hun internationale positie te bekrachtigen en door te groeien in landen waar een strikte wetgeving rond data heerst. Dat wordt met de nieuwe afspraak mogelijk zonder datacenters bij te bouwen, aangezien AWS wereldwijd aanwezig is.
 
Bovendien is de regeling ook een goede zet voor Amazon, dat met AWS verwikkeld is in de strijd tegen de twee andere koplopers in clouddiensten: Google en Microsoft.
 
Het nieuwe pact moet echter niet overschat worden. “Wat we waarschijnlijk zullen zien zijn nieuwe voorwaarden en prijzen tussen de twee bedrijven. Een aantal Salesforce-apps kunnen en zullen draaien op AWS,” zei Al Hilwa tegen TechCrunch. De keuze voor Amazon, in plaats van pakweg Microsoft, komt voor velen ook niet als een verrassing. Hoewel Salesforce eveneens een partnership aanging met Microsoft, blijven het concurrenten op de markt van CRM-software.