De Leidse IT-distributeur Infotheek onderging vorig jaar in het thuisland al een upgrade, maar breidt zijn diensten nu ook uit in België.

 
Weldra zullen ook in België aanvullende diensten zoals implementatie, migratie en beheer van IT-omgevingen mogelijk worden. Dat schrijft het bedrijf in een persbericht. Met het verruimde portfolio omvat Infotheek nu cloudoplossingen, managed printing solutions, werkplekbeheer en detachering.
 
Dat Infotheek in België al langer aan populariteit won, bleek onder meer uit de groeicijfers van vorig jaar. Zo groeide het bedrijf in ons land met 60 procent. Alexander Goes, de Belgische salesmanager, is blij met de uitbreiding: “Met deze introductie kunnen wij onze klanten op het allerhoogste niveau ondersteunen bij enterprise-oplossingen. Traditioneel kent de markt ons als hardware-expert, maar veel klanten hebben ook behoefte aan advies en levering op het gebied van storage en servers. De combinatie van ons volume en onze kennis maakt ons een krachtige speler die waarde kan toevoegen voor Belgische CIO’s.”
 
In 2015 zag Infotheek de omzet nog groeien tot 316 miljoen.  Een deel daarvan is te danken aan acquisities zoals de overname van Network2Day, een Nederlandse netwerkspecialist waarmee Infotheek onder andere netwerken en datacenterinrichting aan het portfolio toevoegde.