Een grote webshop die de deuren sluit? Het blijft bijzonder nieuws in tijden van bloeiende e-commerce. Toch lijkt de sluiting harde realiteit voor Redcoon, een online discounter die zich specialiseert in elektronica.


Redcoon verkoopt elektronica in gans Europa, waaronder ook in België en Nederland. Dit gebeurt uitsluitend online: er zijn geen fysieke winkels waar producten bekeken en/of afgehaald kunnen worden. De van oorsprong Duitse webwinkel is al sinds 2006 actief in België, en werd in 2011 overgenomen door de Media-Saturn holding.

 

Redcoon lijkt nu slachtoffer te worden van een beslissing van het moederhuis Media-Saturn. Uit interne communicatie die terechtkwam bij Hardware.Info, moet blijken dat Redcoon te concurrentieel is voor Media Markt, dat onder dezelfde groep zit. Media Markt is in de eerste plaats bekend van hun grote winkels, maar legt zich sinds enkele jaren meer en meer toe op de combinatie met online verkoop. Vooral de overlap in aanbod en doelpubliek zorgde voor interne concurrentie, en dat lijkt Redcoon nu fataal te worden. Naast België en Nederland, moeten ook de shops in Spanje, Portugal en Oostenrijk dicht.


 

Volledig stoppen doet Redcoon echter niet: in Duitsland, Polen en Italië blijft Redcoon online actief. Eerder dit jaar waren er berichten dat Redcoon in Duitsland verdacht wordt van belastingsfraude. Het is niet duidelijk of de miljoenenboete die Redcoon daar boven het hoofd hangt, te maken heeft met de inkrimping van de webshop.

 

Ook is niet geweten wanneer de beslissing van kracht wordt. Op Redcoon.be is het alleszins nog mogelijk om bestellingen te plaatsen, en er is ook geen enkele communicatie naar klanten toe te vinden over een mogelijke sluiting van de webshop.

 

We hebben Media-Saturn om een reactie gevraagd en vullen deze berichtgeving verder aan zodra we antwoord krijgen.

 

Update 5-10-2016 12:25u

Een Duitse woordvoerder van Media-Saturn bevestigt aan ons het nieuws van de sluiting van Redcoon in de hierboven genoemde landen. Over de precieze timing van de sluiting wordt echter niets losgelaten, maar Media-Saturn stelt wel dat klanten van Redcoon na de sluiting terecht zullen kunnen bij Media Markt voor verdere ondersteuning en garantie. Tot die tijd zullen alle orders via Redcoon.be en Redcoon.nl gewoon uitgevoerd worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here