Microsoft vereenvoudigt wisselen tussen Edge en IE11

Microsoft brengt dit jaar zijn langverwachte Anniversary-update uit. Een van de nieuwigheden zou het makkelijker maken om te wisselen tussen Internet Explorer 11 en Edge.

 
Hoewel Edge in Windows 10 de standaardbrowser is, gebruiken veel bedrijven nog het oudere Internet Explorer 11 (IE11). Dat omdat bepaalde zakelijke applicaties draaien op oudere technologie en dus niet compatibel zijn met de nieuwste browser. Vandaag is het lastig om te wisselen tussen de twee: het proces neemt extra tijd in beslag en is in veel gevallen omslachtig. Verbeteringen in de Anniversary-update moeten daar verandering in brengen.
 
Wanneer je browset met Edge en op een pagina stuit die alleen met IE11 geopend kan worden, krijg je nu een tussenpagina met de melding: “Deze website heeft Internet Explorer 11 nodig”. Daarna wordt de pagina automatisch geopend in IE11. Dat proces wordt over enkele maanden eenvoudiger. De tussenpagina wordt niet meer getoond, aangezien vele gebruikers deze verwarrend vonden. In de plaats daarvan wordt IE11 zonder vertraging geopend.
 

Daarnaast wordt het makkelijker om het gebruik van IE11 tot een minimum te beperken. Omdat Edge een nieuwere, en dus veiligere, browser is, surf je liever niet meer dan nodig met IE11. Het gebruik van IE11 kan na de update dan ook worden teruggedrongen met een nieuwe ‘group policy’. Kortom, met een simpele instelling maak je het mogelijk om alle sites die niet op de ‘Enterprise Mode Site List’ zijn opgenomen, in Edge te bekijken. De toepassing werkt zowel met de v.1 als v.2 XML-schema’s.
 
Microsofts Anniversary-update zou deze zomer voor het brede publiek beschikbaar worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business