Verrassend nieuws van Google: Chromebooks zullen in de nabije toekomst ook Android-apps ondersteunen. Hiermee wordt het toestel plotsklaps nog aantrekkelijker voor zakelijke toepassingen.

Coolblue opent deze zaterdag officieel de deuren van de derde fysieke winkel in België. Vandaag stonden de deuren echter al wagenwijd open. “Soft opening,” verklaart een medewerker.

Advertentie

Een voorzichtige opening dus, en dat merk je. Op een display in de winkel prijkt een foutmelding. De medewerkers zijn zich nog aan het inwerken. “Voldoende personeel hebben ze pas laat gevonden,” horen we waaien. Toch staan de nieuwe balies te blinken, en heerst er een sfeer van gezellige drukte. Coolblue heeft ambitie voor deze laatste toevoeging aan hun Vlaamse expansie.

 

“Dit is de eerste winkel met zogenaamde ervaringseilanden,” vertelt Matthias De Clercq, Coolblue’s kersverse countrymanager in België. Op enkele hoge tafels staan koptelefoons, speakers en andere apparaten uitgestald. Je kan er de producten uitproberen op je eigen tempo. “We willen daarmee de sensopatische ervaring uitspelen,” verklaart De Clercq. “Mensen willen de producten zien, voelen, ruiken, en op deze manier kunnen ze dat.”

 

Een andere reden voor de derde fysieke winkel is verrassend: de online verkoop stijgt consequent wanneer een filiaal in de buurt wordt geopend, tot in een straal van “een uur reistijd”. Blijkbaar maakt een fysieke aanwezigheid de drempel voor een online bestelling toch kleiner. “Vooral bij een eerste online aankoop zien we dat mensen liever in de winkel langskomen om hun bestelling af te halen,” beaamt de countrymanager.

 

De zaak is duidelijk een uithangbord voor het imago dat Coolblue wilt uitstralen: gelikte stijl, gemoedelijke ambiance en klantvriendelijkheid. Een sterk staaltje marketing.

 

Ervaar het nieuwe filiaal van Coolblue zelf en bekijk hieronder Twinkle’s exclusieve interview met Matthias De Clercq en CEO Pieter Zwart.

 


 

3 REACTIES

  1. […] Na vestigingen in Antwerpen en Lochristi is Coolbue dus ook aanwezig in Sint-Stevens-Woluwe. Volgens Matthias De Clercq, countrymanager België, is het de eerste winkel met zogenaamde ervaringseilanden. Consumenten kunnen op enkele hoge tafels allerlei koptelefoons, speakers en andere elektronica bekijken en uitproberen. “We willen daarmee de sensopatische ervaring uitspelen. Mensen willen de producten zien, voelen, ruiken, en op deze manier kunnen ze dat”, zo zegt hij tegenover Twinkle België, dat de vestiging al vóór de officiële opening bezocht. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here