Automatiseer je werk met gratis preview van Microsoft Flow

Met een nieuwe SaaS-dienst wilt Microsoft bedrijven een tool aanbieden om zelf eigen toepassingen te creëren: Microsoft Flow. Flow stelt werknemers in staat veelgebruikte taken automatiseren.

 
Als je inbox het zwaar te verduren krijgt met dagelijks honderden mails, kan het uitdagend worden om de dringende van de minder-belangrijke berichten te onderscheiden. Bij elke mail ontvang je immers een melding. Met Flow kan je daar verandering in brengen.

Als dit, dan dat

De Microsoft-toepassing maakt het mogelijk om IFTTT-achtige acties te programmeren. In het geval van een overvolle inbox kan je bijvoorbeeld instellen dat je alleen gewaarschuwd wordt bij bepaalde zenders of bepaalde sleutelwoorden. De mogelijkheden gaan echter nog veel verder. Zo kan je ook automatisch belangrijke tweets bewaren in Dropbox, documenten in SharePoint na goedkeuring verplaatsen naar een andere map, een melding krijgen via Slack als er bestanden aan Box worden toegevoegd, enzovoort.
[related_article id=”166873″]

Zelfbouw

Meer dan 35 externe applicaties worden tot nu toe ondersteund, waaronder Salesforce, Twitter, Dropbox, Google Drive, Slack, Mailchimp en GitHub. Om applicaties te linken, kunnen gebruikers aan de slag met kant-en-klare sjablonen, of zelf een acties opbouwen. Het is ook mogelijk de bestaande sjablonen naar je hand zetten door acties toe te voegen of te verwijderen.
 
Microsoft Flow lijkt sterk op de Logic Flows-module in PowerApps waarmee dezelfde acties in applicaties geïntegreerd kunnen worden. Flow is echter bedoeld voor  het automatiseren van kleinschalige taken, waar geen app aan te pas komt.

Gratis

Voorlopig hebben gebruikers enkel toegang tot een gratis preview-versie van Flow; hoe lang die beschikbaar zal zijn is niet bekend. Wel liet Microsoft weten in de komende maanden op gezette tijdstippen meer features vrij te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business