Voortaan zal je rechtstreeks vanuit BigQuery analytische data in Google Sheets kunnen opslaan. Ook kan je data gebruiken die in bestanden in Google Drive vervat zitten.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Vooralsnog had Google hoge muren opgetrokken tussen BigQuery en zijn productiviteitsapps. Het Amerikaanse bedrijf zoekt echter naar manieren om zijn diensten beter te integreren en zijn klanten een uniforme ervaring te bieden.
 
Daarom heeft Google besloten om BigQuery te integreren met Google Drive en Sheets. Hierdoor zullen klanten data uit files die op Google Drive staan kunnen laten verwerken door de analytische dienst. Ook zal je de analytische data rechtstreeks naar Google Sheets kunnen exporteren.
 
“Klanten gebruiken meerdere Google-producten en we kunnen de beste ervaring bieden door over onze bedrijfsteams heen te werken,” zei een woordvoerder van Google tegen TechCrunch. “Deze integratie verlaagt de adoptiedrempel door dataworkloads te vereenvoudigen en nieuwe manieren te bieden aan klanten om het Google Cloud Platform en de Google Apps te kunnen gebruiken.”