Nieuws

Amazons platform voor handgemaakte producten komt naar Europa

Handelaars met handgemaakte producten kunnen hun waren kwijt op Handmade, het nieuwe platform dat Amazon binnenkort lanceert in Europa.

 

Een jaar na de lancering in Amerika, brengt Amazon ‘Handmade‘ naar de Europese markt. Het platform richt zich op handelaars die zelf producten creëren, zoals bijvoorbeeld juwelen of decoratie, en is toegankelijk via de vijf Europese Amazon-marktplaatsen; het VK, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Klanten uit andere landen kunnen natuurlijk ook via die platformen kopen, waarmee Handmade artisanale handelaars een grote draagwijdte biedt.

[related_article id=”166844″]

Geïnteresseerden kunnen zich online aanmelden, maar het is Amazon die beslist welke handelaars uiteindelijk toegang krijgen tot het platform. Om in aanmerking te komen, moeten de handelaars aan enkele voorwaarden voldoen.

 

Zo moeten alle beschikbare producten volledig handgemaakt zijn, of zoals Amazon het uitlegt: “gecreëerd, aangepast of geassembleerd met de hand (niet van een kit)”. Bovendien mogen ze enkel gemaakt zijn door de verkoper zelf, of een van zijn of haar medewerkers. Het doorverkopen van andermans handgemaakte producten zal op Handmade dus niet lukken. Europese verkopers die eerder via de Amerikaanse versie van Handmade verkochten, kunnen indien gewenst wel meteen overschakelen.

 

Met de lancering van Handmade ging Amazon de concurrentie aan met het populaire Etsy; een vergelijkbaar handelsplatform voor handgemaakte producten. Wanneer Handmade in Europa precies gelanceerd wordt, is niet duidelijk maar het platform zou “later dit jaar” beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business