Cegeka Groep heeft een mooi jaar achter de rug. Omzet en winst ondergingen een flinke groei, onder andere geruggesteund door diverse overnames.

Advertentie

 
Het Limburgse IT-bedrijf heeft zonet de financiële resultaten van het boekjaar 2015 bekend gemaakt en kon terugkijken op een productief jaar. Er wordt een omzetgroei van 31 procent gerapporteerd, waardoor het totaal komt op 369 miljoen euro. Daarvan is 6 procent winst. Ook de operationele marge groeide met 18 procent, maar daalde met 1,7 procent tegenover 2014.
 
CEO André Knaepen reageert tevreden. “We behalen prima resultaten en aan dit tempo evolueren we snel tot een middelgrote Europese dienstverlener. Onze groei betekent echter niet dat we afstappen van onze roots. We hebben altijd de reputatie gehad dicht bij onze klanten te staan, en dat willen we zo houden.”
 
De groei is deels te danken aan de recente overnames die Cegeka heeft vervolledigd. Zo geeft de acquisitie van Edan Business Solutions een duwtje in de rug, en is de overname van BrainForce in 2014 goed voor 22 procent van de groei. De overige 9 procent is organische groei, aldus Cegeka.
 
De mooie resultaten sterken het bedrijf om ambitieuze doelstellingen te stellen. Zo richt de strategie voor de toekomst zich op meer investeringen in nieuwe technologie en meer Europese overnames. “We speuren enerzijds de markt af naar gerichte acquisities in landen waar we reeds actief zijn,” bevestigt André Knaepen. “Zo namen we begin maart nog het Oostenrijkse DanubeIT over, waarmee we sterker staan in de Duitstalige landen. Anderzijds blijven we ook verder investeren in niche-oplossingen zoals Blockchain, dé financiële oplossing van de toekomst, en ons kenniscentrum voor de voedingsindustrie. Met die oplossingen en onze bestaande portfolio zijn we klaar om verder te groeien.”

Advertentie